Agility

Behendigheid of “Agility” is een hondensport die steeds meer enthousiaste beoefenaars krijgt. De behendigheidsport is geschikt voor bijna alle soorten honden, of ze nu rashonden of rasloos zijn. Alleen zeer zware honden of dogachtigen kunnen deze sport beter mijden. Naast de lichaamsbouw, de kracht en de wendbaarheid van de honden zijn ook andere eigenschappen belangrijk om te bepalen of je hond geschikt is voor behendigheid, dus ook belangrijk zijn volgzaamheid, dapperheid, een goed evenwichtsgevoel, intelligentie en nauwkeurigheid. Voor de training van behendigheid moet de hond van jongs af de basistechnieken aanleren. Onze club leert jonge honden vanaf 5 maanden op een speelse manier de eerste basis technieken aan. De sprongen mogen in pas op latere leeftijd worden getraind omdat pas dan het skelet en spierweefsel van de hond voldoende is ontwikkeld. De sport biedt de honden een fantastische mogelijkheid om zich uit te leven en samen met hun baas actief bezig te zijn. Ook de baas zal in conditie moeten zijn om met de hond te trainen en eventueel wedstrijden te lopen. De toeschouwer zal met genoegen en bewondering de sprongen en de kunsten bekijken die de hond zonder enige moeite lijkt te beheersen. Maar het belangrijkste van behendigheid “Agility” is dat hond en baas als een team optreden en elkaar steeds beter zullen leren begrijpen.

Wanneer beginnen ?

Minimum leeftijd agility: 5 maanden. Gezondheid : geen overgewicht, geen spierletsels, ouderdom

(in functie van de gezondheid van de hond), door de instructeur te bepalen Slipketting is verboden 15 min voor aanvang is aanwezigheid vereist om parcours op te bouwen, agility is een teamsport. Aanlijnen is verplicht tenzij hij/zij aan het werken is (Vragen verantwoordelijke) Honden die reeds brevet hebben, mogen na controle van brevet direct deelnemen. meer info : agilitysths@gmail.com.

Geleider moet bereid zijn om 2 maal per week te komen trainen De opleiding zal 12 tot 15 maanden duren met als einddoel het behalen van Agilitybrevet De hond moet in goede conditie zijn (gestel, gewrichten en gewicht) Instructeurs bepalen door een proef of U kan overgaan naar een hogere klas